Fondatori

Printre membri fondatori ai Fundaţiei se numără Alexandru Ionaş, Joiţa Tănase, Poienaru Emil, Murzea Cristinel, Joiţa Ovidiu şi Ionaş (Dinu) Cristina. Membri fondatori ai Fundaţiei Umanitare Honterus sunt profesori universitari cu vastă experienţă în domeniul juridic şi al administraţiei publice.

Alexandru Ionaş este Decan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi administrative- Braşov din cadrul Universităţii Spiru Haret Bucureşti. În perioada 2008 – 2010 Dl. Ionaş a fost prodecanul Catedrei de Drept şi Sociologie din cadrul Universităţii Transilvania Braşov. Începând cu 2002, a fost conferenţiar universitar şi şef Catedră de Drept şi Catedra de Drept Public în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. În calitatea lui de director general al Agenţiei Naţionale Anti Drog, Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere anti drog – Braşov, a întocmit strategia şi politica de luptă împotriva consumului şi traficului de droguri. Ca urmare a elaborării acestei strategii, a fost înfiinţat primul centru din ţară pentru dependenţii de heroină, situat în localitatea Dejani, Judeţul Braşov. Printre alte funcţii deţinute de Dl. Ionaş menţionăm cea de Comisar al Uniunii Europene, funcţie deţinută în perioada 2006 – 2007 şi Adjunct al Şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române în perioada 1998 – 2000.

Joiţa Tănase a fost între 2001 – 2003 procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, devenită ulterior Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În anul 2003 a fost trimis de Ministrul de Externe Mircea Geoană în postul de Consul General al României la Strasbourg unde a activat până în anul 2005. În prezent deţine funcţia de Prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administraţie Braşov din cadrul Universităţii Spiru Haret Bucureşti. În ultimii ani a fost implicat în procesul de predare continuă atât în cadrul facultăţii de drept a Universităţii Transilvania Braşov cât şi a Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administraţie Braşov.

Începând cu anul 1996, Dl. Poenaru Emil a activat în calitate de Profesor Universitar atât în cadrul Universităţii Transilvania Braşov, Facultatea de Drept, cât şi în cadrul Universităţii Spiru Haret Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administraţie. În perioada 1997 – 2001 a fost Rectorul Universităţii Europene Dragan.

Din anul 2008 până în prezent, Murzea Cristinel-Ioan deţine funcţia de Profesor Universitar în cadrul Universităţii Transilvania Braşov, Facultatea de Drept. Din anul 2008 deţine funcţia de decan al catedrei de drept şi sociologie din cadrul Universităţii Transilvania Braşov.